2014. május 18., vasárnap

Második fejezet - Olvass a sorok között!


Hermione úgy meredt a pergamenre, mintha az sértegetné. Draco mély, torokhangon mormogott valamit, amire Lucius csak egy elégedett mosollyal válaszolt. 
- Minden igyekezetem ellenére tehát hozzánk kerültél és jó lenne, ha ezt a különleges helyzetet valamennyire tiszteletben tartanád! - a férfi szavai mintha hideg légáramlatot hoztak volna a helyiségbe, a gyertyák fényei pislákolni kezdtek. 
- Egy éven keresztül. 
- Előreláthatóan, igen. Most pedig, kedvesem... - fordult Narcissa felé, aki letette az evőeszközöket és férje után Ő is felállt. - Holnap sok dolgunk lesz. Nem kívánok többet beszélni az ügyről, Granger - Hermione kővé dermedt testtel maradt a helyén, Draco szintén nem mozdult. A lány gondolta, hogy a fiú valószínűleg már rég óta tudott a dolgok fennállásáról, ezért nem mert vitatkozni. 
Miután Lucius és Narcissa eltűnt, Dracon volt a sor, hogy megadja a könyörtelen, utolsó döfést. Szánakozva nézett Hermionéra, aki legszívesebben állta volna a fiú tekintetét, de az olyan indulatos volt, szinte már égette.
- Ne híreszteld, ha nem muszáj. A legkevésbé sincs ínyemre a többiek undora - azzal a mozdulattal, ahogy kilökte maga alól a széket, eloltotta a gyertyákat is. Hermione már csak a fiú lépteit hallotta, majd egy ajtó csukódást. Egyedül maradt a sötétségben. 


A Kúria csöndes, magányos birtok volt. Láthatatlannak tűnő kerítések vesztek el a kora reggeli ködben, teljesen beleolvadtak a környezetbe. A fű félelmetesen sötétzöldnek tűnt, Mardekár színei fellelhetőek voltak minden hol. A magasba ívelő tornyok az eget meszelhették, félelmetesen magaslott a szürke ég felé.
Hermione az ablak mellett állt, kezében varázspálcája, egy kardigán és néhány galleon. Azt tervezte, hogy a Malfoy-család kíséretében lemegy az Abszol útra, üstöt és új talárt venni. Bár elméje erősen küzdött beleegyezéssel, mégis kénytelen volt elfogadni a Mágiaügyi Minisztérium döntését. Az együtt működés gondolatára erősebben szorította a kezében lévő kardigánt, míg az ajtaja nyikorgás nélkül ki nem nyílt. 
- Indulunk! - Draco kora reggel is képes volt minden nehézség nélkül gúnyos hangnemet megütni. Hangjából sütött a megvetés, szégyen érzet, amiért egy mugli családban született lánnyal kell majd mutatkoznia. Hát persze, a hírnév. Bemocskolni az aranyvérűeket, ebben a meglátásban komoly bűnnek számított.
Követte Dracot a földszintig, de ott lent magukon kívül nem látott mást. 
- Apám délre itthon akar látni minket, szóval ne válogass sokáig - Hermione megszólalni sem tudott, Draco egy marék port hajított a földre, majd minden zöldbe borult, beleértve az előtte álló fiút is. 
Kavargott a gyomra, összemosódtak előtte a színek. Pár pillanat múlva már szilárd talajt ért, eddig úgy tűnt, a semmibe lebegnek. 
- Elegánsabb belépőt terveztél, úgy érzem - néz csípősen Dracora, aki csak vállat von.
- Elegánsat? Veled? Egy gringotts-i  kobolddal előbb lennél elegánsabb...
- A Hopporra céloztam - a lány máris megindult Madam Malkin talárszabdája felé, de Draco a könyökénél fogva vissza rántotta.
- Nem oda mész! - sziszegi, tekintetével igyekezett lyukat égetni a bolt előtt ácsorgó fiatalok hátába. - Üstbolt. 
- Nem lehetsz ennyire vaskalapos! Az apád nem...
- Te nem ismered a mi családunkat, Granger! - ereszti el a lány karját, utólagosan is undorodó képet vágva hozzá, bár kevésbé tűnt hihetőnek. - Nem maradhatsz le, nem hagyhatlak ott valamelyik koboldnak és olvasni sem tudsz, ha azt hitted mindez nem vonatkozik az Abszol útra.
- De hát nem volt ott! 
- Olvass a sorok között - azzal Draco megindult az Üstbolt felé. Hermione összeszorította a markát, néhány galleon egymásnak nyomódott, a bőrébe erőltette formáját. 
- Granger, hát maga? - meglepett hang szólította a háta mögül, a lány megpördült tengelye körül. A mozdulat sor közben még látta eltűnni Draco fekete köpenyét az Üstbolt ajtajában. 

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, nagyon tetszik a fogalmazás módod. :) várom a következő fejezetet! xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik. :) hamarosan hozom

      Törlés
  2. Már azt hittem nem lesz folytatása ennek a fantasztikus történetnek!huha! Ez a rész nagyon tetszett,persze azt leszámítva,hogy a Malfoy család seggfejként viselkedik...Még mindig zseniálisan írsz:) várom a kövit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig lesz, csak idő kérdése. :)
      Köszönöm, sietek. ♥

      Törlés
  3. Hiànyzik a blog:( nem követelőzésből kérdezem de mikor lesz új rész?Már nagyon várom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostanában teljesen kiment a fejemből, de ígérem, ma estére lesz rész. :)

      Törlés